نگاهي به آينده‌ي گوشي‌هاي هوشمند؛ ايده‌هاي جالبي كه هوش از سرتان مي‌برند!

 اخبار تكنولوژي ,خبرهاي تكنولوژي,گوشي‌هاي هوشمند

گوشي‌هاي هوشمند امروزي بسيار تكراري و به نوعي كسل‌كننده شده‌اند. شايد همه با اين نظر موافق نباشند اما ۵ يا ۱۰ سال گذشته را در ذهنتان مرور كنيد. صرف نظر از گوشي‌هاي تاشو كه آينده‌ي گوشي‌هاي هوشمند به حساب مي آيند، چه پيشرفت چشمگيري را در گوشي‌هاي معمولي شاهد بوديم كه ما را به تعجب وا دارد؟ بديهي است همه چيز بهتر شده و اين موضوع انكارناپذير است.

 

اما نمي‌توان اين پيشرفت‌ها را چيز عجيبي دانست. دير يا زود بايد شاهد دوربين‌هاي قدرتمندتر، نمايشگرهاي باكيفيت‌تر، باتري پرظرفيت‌تر و چيزهايي از اين دست مي‌بوديم. اما اين پيشرفت‌ها اصلا شگفت‌انگيز و خارق‌العاده نيستند. دنياي فناوري با اين سرعت از پيشرفت، قطعا نيازمند يك محصول كاملا جديد و منحصر به فرد است.

 

شايد برخي از كاربران به اين موضوع فكر كنند كه گوشي‌هاي هوشمند امروزي به اندازه‌ي كافي خوب هستند و نيازي به تغيير در آن‌ها ديده نمي‌شود. اما آيا واقعا اين چيزي است كه بايد انتظار داشته باشيم؟ به. نظر مي‌رسد اين‌طور نباشد. شركت‌هاي سازنده‌ي گوشي‌هاي هوشمند، طي يكي دو سال اخير پيشرفت‌هاي زيادي در زمينه‌ي طراحي داشتند. براي مثال گوشي‌هاي تاشو با نمايشگرهاي تاشونده راهي بازار شدند. نمايشگرهاي منعطفي كه قابليت خميدگي داشته و پيشرفت قابل توجهي به نسبت گوشي‌هاي معمولي دارند و اين مي‌تواند نويدبخش آينده‌اي درخشان براي گوشي‌هاي هوشمند باشد.

 

در ادامه قصد داريم به معرفي گجت‌هايي بپردازيم كه بخشي كوچكي از آينده‌ي گوشي‌هاي هوشمند را تشكيل خواهند داد. محصولاتي كه از طراحي‌هاي بسيار عجيبي بهره مي‌برند و حتي پتنتي از برخي آن‌ها هم منتشر شده و اين يعني احتمالا شاهد رونمايي از آن‌ها در آينده‌اي نزديك خواهيم بود. البته شايد گاهي اين طراحي‌ها كمي غير واقعي به نظر برسند و هيچ‌وقت به توليد انبوه نرسند، اما جالب خواهد بود اگر نگاهي داشته باشيم به آينده‌ي گوشي‌هاي هوشمند و آنچه كه ممكن است در سال‌هاي پيش رو رخ دهد.

 

اين مقاله ممكن است حاوي نظرات شخصي نويسنده باشد.

 

دستبند هوشمند 

 

 اخبار تكنولوژي ,خبرهاي تكنولوژي,گوشي‌هاي هوشمند

اول از همه از دستبند هوشمند آغاز مي‌كنيم. البته چنين دستبندي با اين طراحي در حال حاضر توسط ZTE و با نام نوبيا آلفا توليد و در سال ۲۰۱۹ رونمايي شد. محصولي با نمايشگر ۴ اينچي منعطف كه به كاربر اين امكان را مي‌داد تا به شكلي بسيار جذاب آن را باز كرده و آن را تقريبا به يك گوشي هوشمند تبديل كنند.

 

اگرچه اين دستبند نتوانست آن‌طور كه بايد در بازار گجت‌هاي هوشمند بدرخشد و طرفداران زيادي پيدا كند، اما مي‌توان جسارتي كه ZTE در اين زمينه به خرج داد را تحسين كرد. لازم به ذكر است ZTE همان شركتي است كه توانسته اولين گوشي هوشمند با دوربين سلفي زير نمايشگر را توليد و روانه‌ي بازار كند.

 

البته نوبيا آلفا تنها دستبند هوشمندي نيست كه از چنين طراحي زيبايي بهره مي‌برد. در واقع بايد آن را آغازگر اين طراحي دانست. محصولات زيادي با طراحي مشابه پتنت شده‌اند يا تصاوير آن‌ها در سراسر فضاي مجازي به اشتراك گذاشته شده و به نظر مي‌رسد شركت‌هاي سازنده‌ي گوشي هوشمند مي‌توانند با سرمايه‌گذاري در اين زمينه، موفقيت خوبي كسب كنند.

 

 اخبار تكنولوژي ,خبرهاي تكنولوژي,گوشي‌هاي هوشمند

فروش بالاي مچ‌بندها و ساعت‌هاي هوشمند نشان داده كاربران به اينگونه محصولات علاقه‌ي بسيار زيادي دارند. البته اگر مشكلي نداشته باشند. چون طراحي خاص اين گجت‌ها باعث مي‌شود كاربران كمتر به كيفيت آن‌ها اعتماد كنند. اما اگر قرار باشد چنين محصولاتي رسما بخشي از زندگي كاربران را تشكيل دهند، مي‌توان آن‌ها را جايگزين بسيار خوبي براي گوشي‌هاي هوشمند دانست.

 

اين‌طور به نظر مي‌رسد كه كاربر گوشي خود را روي مچ دست خود داشته و مي‌تواند بدون اينكه نياز به درآوردن آن از جيب يا كيف باشد، به اعلانات مختلف دسترسي داشته باشد، به انجام كارهاي گوناگون بپردازد كه حتي ساعت‌هاي هوشمند هم در انجام آن ناتوانند يا مثلا هنگامي كه شخصي تماس بگيرد، به‌راحتي آن را از دست جدا كرده و مانند گوشي نزديك گوش خود نگه دارد و به صحبت بپردازد. محصولاتي مانند اين دستبند به خاطر كاربرد خوبي كه دارند، مي‌توانند بخشي از آينده‌ي گوشي‌هاي هوشمند باشند.

 

احتمال عرضه‌ي چنين محصول در آينده‌ي نزديك: متوسط به بالا

گوشي پروژكتوري

 اخبار تكنولوژي ,خبرهاي تكنولوژي,گوشي‌هاي هوشمند

در ادامه‌ي صحبتمان در رابطه با دستبندها، بايد به اين محصول بسيار جالب از سال ۲۰۱۴ اشاره كنيم. در آن سال، اين گجت را Cicret Phone ناميدند. نكته‌ي جالب در رابطه با آن، نداشتن نمايشگر است. در واقع تمام آنچه كه كاربر در اختيار داشت، يك دستبند بسيار باريكي بود كه در به‌عنوان يك پروژكتور عمل كرده و تصويري از محيط يك گوشي هوشمند را روي دست شما مي‌تاباند. ايده‌ي كيبوردهاي ليزري هم از همين محصول برداشت شده كه اكنون به صورت رسمي وارد بازار هم شده‌اند.

 

كيبورد ليزري

 اخبار تكنولوژي ,خبرهاي تكنولوژي,گوشي‌هاي هوشمند

بديهي است براي اينكه بتوانيد محيط يك گوشي هوشمند را روي دست خود بتابانيد، به يك پروژكتور بسيار قدرتمند با ميزان روشنايي بالا نياز خواهيد داشت. سيستم تشخيص لمس هم بايد به بهترين شكل ممكن كار كند تا مشكلي از بابت كار با آن وجود نداشته باشد. با توجه به آينده‌ي Cicret Phone، مي‌توان نتيجه گرفت فعلا نمي‌توانيم به چنين فناوري هيجان‌انگيزي دست پيدا كنيم. مشكلات فني بسيار زيادي در اين مسير وجود دارد كه از ميان برداشتن آن‌ها هم بسيار زمان‌بر و پرهزينه خواهد بود. بنابراين به نظر مي‌رسد به‌ اين زودي‌ها شاهد رونمايي از چنين گجتي نخواهيم بود.

 

احتمال عرضه‌ي چنين محصول در آينده‌ي نزديك: كم

 گوشي شفاف

 اخبار تكنولوژي ,خبرهاي تكنولوژي,گوشي‌هاي هوشمند

سريال The Expanse را به خاطر داريد؟ يا فيلم توطئه‌ي اشلون؟ احتمالا اين فيلم و سريال براي اولين بار طراحي گوشي شفاف را به نمايش گذاشتند. شايد فكر كنيد دستيابي به چنين سطح از فناوري حداقل تا چند سال آينده غير ممكن باشد اما جالب است بدانيد ال‌جي پتنتي را در سال ۲۰۱۵ به ثبت رساند كه مربوط به يك گوشي تاشوي شفاف است. ال‌جي مدت زمان زيادي هم مشغول كار روي نمايشگرهاي OLED شفاف بوده بنابراين جاي تعجبي نخواهد داشت اگر شاهد رونمايي از چنين محصولي از سوي اين شركت باشيم.

 

 اخبار تكنولوژي ,خبرهاي تكنولوژي,گوشي‌هاي هوشمند

اگر اين سؤال به ذهنتان خطور كرده كه شفاف كردن نمايشگر چه فايده‌اي دارد، سؤال كاملا به‌جايي است چون به نظر مي‌رسد دليل منطقي فعلا براي اين كار وجود ندارد. جز اينكه بسيار ايده‌ي هيجان‌انگيز و منحصربفردي خواهد بود. اما از طرفي شفاف بودن نمايشگر باعث مي‌شود ميزان روشنايي نمايشگر به طرز قابل توجي كاهش پيدا كند. حتي تمام قطعات سخت‌افزاري گوشي هم بايد شفاف ساخته شوند كه خب فعلا چنين اتفاقي رخ نخواهد داد. اما اگر اين شفافيت تنها مربوط به نمايشگر باشد، احتمالا در آينده‌اي نزديك مي‌توانيم شاهد آن باشيم.

 

احتمال عرضه‌ي چنين محصول در آينده‌ي نزديك: متوسط

گوشي با نمايشگر رول‌ شونده

گوشي با نمايشگر رول‌شونده در بين محصولات عجيب، بيشترين شانس را براي عرضه‌ي رسمي دارد. محصولي كه از نمايشگر منعطف بهره مي‌برد و طبق شايعه‌ها و تصاوير گوناگون، مانند يك طومار رول مي‌شود. اينكه دقيقا قرار است با اين محصول چه كاري انجام دهيم، پرسشي است كه نمي‌توانيم فعلا به آن پاسخ دهيم. اما تصاوير منتشر شده ما را كاملا به ياد طومارهاي قديمي مي‌اندازد.

 

 اخبار تكنولوژي ,خبرهاي تكنولوژي,گوشي‌هاي هوشمند

همان‌طور كه اشاره شد، اين طراحي شانس زيادي براي به وقوع پيوستن دارد. چون نه تنها ساخت آن كار دشواري نيست بلكه در سال ۲۰۱۸ نمونه‌ي اوليه‌ي آن هم رونمايي شد. گجتي جالب تحت عنوان MagicScroll كه محصول فكري پژوهشگران دانشگاه كويينز كانادا بود. 

 

 اخبار تكنولوژي ,خبرهاي تكنولوژي,گوشي‌هاي هوشمند

اين گوشي كه در نسخه‌ي آزمايشي توليد شده از نمايشگري ۷٫۵ اينچي منعطف از جنس OLED بهره مي‌برد كه وضوح تصوير آن به ۲۱۶۰ × ۱۹۲۰ پيكسل مي‌رسد. طراحي ظاهري محصول هم استوانه‌اي است و كاربر را در نگاه اول كاملا به ياد طومار مي‌اندازد. لازم به ذكر است ال‌جي هم در گذشته پتنتي از يك محصول با طراحي مشابه را به ثبت رسانده و به همين خاطر امكان عرضه‌ي گوشي با نمايشگر رول شونده را بايد بالا بدانيم.

 

احتمال عرضه‌ي چنين محصول در آينده‌ي نزديك: بالا

لنز هوشمند

بسياري از ما از كودكي تا حتي اين لحظه تمايل داشته‌ايم با چشماني شبيه به چشم سايبورگ‌ها دنيا را مشاهده كنيم. اگر مجموعه فيلم‌هاي ترميناتور را ديده باشيد، به‌خوبي متوجه منظورمان از اين موضوع مي‌شويد. ايده‌ي بسيار جالبي خواهد بود اگر به طور كلي گوشي‌هاي هوشمند را از زندگي روزمره‌ي خود پاك كرده و هر آنچه را كه بايد، از طريق چشمان خود ببينيم و انجام دهيم.

 

 اخبار تكنولوژي ,خبرهاي تكنولوژي,گوشي‌هاي هوشمند

شايد فكر كنيد طراحي چنين محصولي ممكن است غيرممكن يا حداقل در اين سال‌ها بسيار سخت باشد. اما خبر خوب اينجاست كه محققين دانشگاه خنت بلژيك توانستند نسخه‌ي اوليه‌ي يك لنز هوشمند را در سال ۲۰۱۴ رونمايي كنند. در همان سال بود كه گوگل، در راستاي توسعه‌ي گوگل گلس، تصميم گرفت درون چنين لنزي، دوربين تعبيه كند.

 

 اخبار تكنولوژي ,خبرهاي تكنولوژي,گوشي‌هاي هوشمند

در واقع لنزهاي هوشمند از دهه‌ي ۹۰ ميلادي تاكنون، بخشي از فعاليت‌هاي محققين را تشكيل داده و همانطور كه اشاره شد، دانشمندان توانستند نسخه‌هاي اوليه‌‌ي چنين محصولي را هم توليد كنند. حتي برخي از آزمايشگاه‌ها، اين لنز را روي خرگوش امتحان كردند. بنابراين به نظر مي‌رسد اين فناوري آنقدرها نيز دور از دسترس نباشد. چرا كه كاربرد آن از تمام آنچه كه در اين مطلب به آن اشاره شده بيشتر است.

 

احتمال عرضه‌ي چنين محصول در آينده‌ي نزديك: كم تا متوسط

به نظر شما، آينده‌ي گوشي‌هاي هوشمند چگونه خواهد بود؟ شما كدام يك از طراحي‌هاي بالا را ترجيح مي‌دهيد؟

 

منبع: https://www.beytoote.com/computer/technews/tnews110652037.html

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.